Annons

Trattkantarellsoppa

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Soppa 19 februari, 2014

Ingredienser

1 l
torkade trattkantareller
8 dl
Vatten
1  
hackad bananschalottenlökar
2 st
vitlöksklyftor finhackade
1 msk
cognac
2 dl
Grädde
1 tsk
Salt
0.5 tsk
peppar
   
crème fraiche syltade kantareller rostad lök och gräslök till servering

Tillagning

30min
  1. Lägg kantarellerna i vattnet. Låt ligga ca 10 min.
  2. Stek schalottenlök och vitlök gyllene i matfett.
  3. Sila av kantarellerna och krama ur dem. OBS spara spadet!
  4. Låt kantarellerna steka med löken någon minut.
  5. Tillsätt svampvattnet, salt och peppar, låt koka upp. Koka på medelvärme ca 10 min
  6. Mixa soppan slät. Blanda ner grädde och låt soppan koka upp än en gång. Smaka av med sherry, salt och peppar.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Dubbla den angivna svampmängden och minska vattenmängden till 5 dl om du använder dig av färska trattkantareller. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.