Annons

Tonfiskpastrami med russin- och mandelchutney

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Smårätter 3 december, 2012
Tonfiskpastrami med russin- och mandelchutney

Ingredienser

150 g
tonfisk
0.5 dl
liquid smoke
1.5 msk
svartpeppar
1.5 msk
paprikapulver
   
Salt
   
Olivolja

Russin- och mandelchutney

0.5 st
äpple
0.25 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
2 tsk
chili - finhackad
50 g
russin
50 g
mandel - skalad
2 msk
äppelcidervinäger
0.5 dl
Socker

Tillagning

  1. Skär tonfisken i kuber om cirka 2 cm. Häll liquid smoke på en tallrik och marinera tonfisken i 30 minuter; vänd kuberna med jämna mellanrum på tallriken. Blanda paprikapulver och grovmalen svartpeppar.
  2. Salta tonfisken och vänd den sedan i pepparblandningen; tonfisken ska vara helt täckt av kryddorna. Värm en stek- panna till högsta temperatur och stek tonfisken snabbt i olivolja, cirka 10 sekunder på varje sida. Kyl ner snabbt.
  3. Russin- och mandelchutney: Fintärna äpplet. Finhacka lök, vitlök, chili och mandel. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Tillsätt eventuellt mer chili efter tycke och smak. Koka kraftigt i cirka 5 minuter. Smaka av med salt. Kyl ner.
  4. Sätt tonfiskbitarna på tandpetare och servera med russin- och mandelchutneyn.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.