Annons

Tomatsoppa med fetaost

1
5
4 Portioner
Av Charlotte Ejsing Kategori Soppa 16 december, 2012 Tidning mat & hälsa
Tomatsoppa med fetaost

Ingredienser

1 st
gul lök
2 msk
Olivolja
1 st
grönsaksbuljongtärning
2 burk
krossade tomater
3 dl
Vispgrädde
3 dl
Vatten
1 msk
oregano
1 msk
basilika
   
cayennepeppar salt & peppar
200 g
fetaost

Tillagning

  1. Finhacka löken. Stek löken mjuk i olivoljan. Tillsätt buljongen och de krossade tomaterna. Låt puttra i några minuter och kör sedan slätt i matberedare.
  2. Häll tillbaka i grytan och tillsätt grädde, vatten, oregano och basilika. Låt koka ihop något och smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
  3. Tärna fetaosten . Toppa soppan med osten och lite basilika. Servera eventuellt med en skiva fröbröd med smör, ost och gurka.

Passar till

Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 5 (1 röst)
Dela:
Annons
Eva 74 säger:

Vedervärdig! Den kvinnan som gjorde detta har rutten smak!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.