Annons

Tekakor med havregryn

0
4.8
10 Stycken
Bild för fudgekakan
Av fudgekakan Kategori Matbröd 7 mars, 2013 Läsarrecept

Ingredienser

Tekakor med havregryn

2.5 dl
havregryn
2.5 dl
Mjölk
1 dl
Vatten
50 g
Smör
25 g
Jäst
1 msk
strösocker
2 msk
ljus sirap
0.5 tsk
Hjorthornssalt
0.5 tsk
Salt
0.5 tsk
mald pomerans
1 dl
Grahamsmjöl
3 dl
rågsikt
3 dl
Vetemjöl

Tillagning

  1. Värm mjölken och vattnet i en kastrull till lite varmare än fingervarmt. Blanda vätskan med havregrynen i en bunke. Klicka i smöret. Låt stå i ca 20 minuter.
  2. Smula ner jästen i bunken och rör tills den löst sig. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i minst 40 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
  3. Dela den i 10 delar. Rulla dem till släta bullar och låt vila ca 5 minuter. Kavla ut varje bulle till en oval kaka, ca 1/2 cm tjock. Lägg tekakorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
  4. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Grädda i 200 grader 8-10 minuter. Pensla med sirapsvatten direkt när du tagit ut tekakorna ur ugnen. Låt svalna under bakduk på galler.

Tips från kocken

Bild för fudgekakan

"Mjuka och luftiga tekakor som lätt blir en ny frukostfavorit!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.