Annons

Tartar av Salmalax med gurka, fänkål och dillmajonnäs

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Förrätt 14 januari, 2013
Tartar av Salmalax med gurka, fänkål och dillmajonnäs

Ingredienser

200 g
salmalax
100 g
gurka
75 g
fänkål
3 msk
citronsaft - färskpressad
2 msk
Olivolja
   
Salt

Dillmajonnäs - räcker till fler med receptet är svårt att minska

2 st
Äggulor
1 msk
citronsaft - färskpressad
2 tsk
dijonsenap
2 msk
dill - hackad
1.5 dl
rapsolja
1 krm
Salt

Till servering

   
krutonger
   
dill

Tillagning

  1. dillmajonnäs: Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Fintärna lax, gurka och fänkål. Marinera laxen i 2 msk citronsaft samt salt i cirka 2 minuter. Sila bort vätskan från laxen. Blanda 1 msk citronsaft med olivoljan. Blanda ner gurka och fänkål i citronoljan.
  3. Servering: Lägg upp laxen i 4 små skålar eller glas. Lägg över grönsakerna med citronoljan. Toppa med krutonger, dillkvistar och dillmajonnäs.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.