Annons

Tapenade

10min
0
Betygsätt
Portioner
Av Magdalena Svanström Kategori Smårätter 13 augusti, 2014 Tidning matmagasinet
Tapenade

Ingredienser

170 g
avrunna svarta oliver utan kärna - gärna av lite bättre kvalitet
5 st
sardeller
2 st
vitlöksklyftor - kan uteslutas
2 msk
pressad citron
2 msk
Olivolja
0.5 dl
finhackad bladpersilja eller vanlig persilja
   
eventuellt salt

Tillagning

10min
  1. Kör oliver i en matberedare eller använd en stavmixer. Tillsätt sardeller, pressa i vitlöksklyftorna och kör matberedaren några sekunder till.
  2. Blanda ner citron, olivolja, bladpersilja och eventuellt lite salt. Ställ tapenaden kallt tills det är dags att servera.

Tips från kocken

"Godaste tapenaden gör du själv! Om man vill kan man ha i 1–2 msk avrunnen kapris, men var då lite försiktigare med saltet."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.