Annons

Syrensaft

72h
0
4
3 Stycken
Av recept.se Kategori Dryck 4 januari, 2013 Tidning baka
Syrensaft

Ingredienser

saft

40 kvistar
syrenblommor
18 dl
strösocker
60 g
citronsyra
3 st
citroner
2.5 l
vatten - hett
1 krm
natriumbensoat

Tillagning

72h
  1. Tvätta citronerna noga. Varva blommorna från klasarna med socker, citronsyra och tunt skurna citronskivor i en rostfri bunke. Häll på hett vatten och täck med plastfolie; rör om ett par gånger så att sockret löser sig. Rör ut natriumbensoat i lite av den heta saften och tillsätt till blandningen; detta för bättre konservering, men ska saften inte sparas en längre tid går det bra att hoppa över detta moment. Låt stå i cirka 3 dagar. Slå upp saften på rena flaskor och förvara i kylen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.