Annons

Syrenmarmelad

1h
0
2.5
Portioner
Av recept.se Kategori Safta & sylta 4 januari, 2013 Tidning baka
Syrenmarmelad

Ingredienser

marmelad

125 g
syrenblommor
4 st
citronmelissblad
3 dl
syltsocker
1 krm
kanel
4 dl
Vatten
1 st
citron

Tillagning

1h
  1. Tvätta citronen noga, riv skalet och pressa ur saften. Hacka syrenblommor och citronmeliss, blanda med syltsocker och kanel i en skål. Koka upp vatten och häll det över blandningen i skålen. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka i cirka 10 minuter, eller tills bladen blivit mjuka; koka inte för länge, för då kan marmeladen bli för hård. Ta grytan från värmen, häll i saft och skal från citronen och blanda väl i någon minut. Fyll marmeladen på varma burkar. Låt svalna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.