Annons

Syrenglass

2h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 4 januari, 2013 Tidning baka
Syrenglass

Ingredienser

syrenavkok

4 kvistar
syrenblommor
2 dl
Vatten
1 msk
citronsaft
0.5 dl
Socker
2 tsk
violextrakt

glass

4 st
Äggulor
1 dl
Socker
2 dl
standardmjölk
2 dl
Vispgrädde

Tillagning

2h
  1. Syrenavkok: Koka upp vattnet. Lägg i syrenklasarna tillsammans med citronsaft och lite av sockret för att reduceras. Obs! Det är viktigt att avkoket görs i samband med att glassen ska göras; annars kan slutresultatet bli brunt.
  2. Glass: Vispa äggulor och socker till en luftig smet i en kastrull. Värm försiktigt till lite varmare än fingervarmt under omrörning. Blanda mjölk och grädde; tillsätt gräddmjölken till kastrullen i omgångar under ständig vispning. Låt glassmeten svalna. Kyl sedan smeten i kylskåp. Rör ner smeten i syrenavkoket. Vill du ha en mjukare (snällare) smak kan du tillföra violextrakt i avkoket. Kör sedan smeten i glassmaskin. När glassen är klar, frys in den fram till servering.
  3. Utan glassmaskin: Köp ett paket vaniljglass baserad på riktig grädde (annars blir det lätt lite isigt). Slå glassen i syrenavkoket och kör snabbt i en mixer. När smeten är jämn, stjälp upp den i en vacker kakform och frys den fram till servering, minst 2 timmar.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.