Annons

Svartrotssoppa

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Soppa 14 september, 2012 Tidning mat & vänner
Svartrotssoppa

Ingredienser

Svartrotssoppa

500 g
svartrötter
1  
shalottenlök
50 g
Smör
8 dl
grönsaksbuljong
3 dl
Grädde
   
Salt
   
vitpeppar
   
timjan

Örtolja

0.5 dl
Olivolja
1  
persiljekvist
3 kvistar
timjan
   
Salt
   
vitpeppar

Tillbehör

   
rågbröd

Tillagning

30min
  1. Skala och skär svartrötterna i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken. Smält smöret och glasera svartrötter och schalottenlök i det, tillsätt grönsaksbuljong och grädde. Koka tills svartrötterna är mjuka.
  2. Mixa soppan slät. Red eventuellt av med majsstärkelse. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Örtolja: Mixa olivoljan med örterna. Smaka av med salt och vitpeppar. Slå upp soppan i skålar. Dekorera med timjan och ringla över örtoljan. Servera med rågbröd.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.