Annons

Svampklubbor

30min
0
5
10 Stycken
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 12 augusti, 2013

Ingredienser

4 st
frysta smördegsplattor (ca 15x15cm)
1 st
gul lök
1 l
svamp tex. trattkantareller
1 tsk
rosmarin
1 tsk
Salt
2 msk
Smör
1 dl
hackade hasselnötter

Tillagning

30min
  1. Finhacka löken och stek den gyllene i smöret. Tillsätt svampen och stek till vattnet försvunnit.
  2. Mixa blandningen och smaksätt med salt och rosmarin.
  3. Lägg ut de halvtinade smördegsplattorna efter varandra. Nyp ihop dem till en lång remsa. Bre på svampkrämen.
  4. Rulla ihop remsan och rulla den sedan i de hackade nötterna.
  5. Skär upp rullen i ca 10 skivor. Lägg skivorna på en plåt. Stick in en pinne i varje skiva.
  6. Grädda klubborna 15-20 min, 220 grader.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Stick smördegssnurrorna på en pinne och slipp kladdiga fingrar på drinkminglet!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.