Annons

Sushi med gravlax

2h 30min
0
Betygsätt
20 Stycken
Av Fia Arosenius A... Kategori Smårätter 11 juni, 2014 Tidning matmagasinet
Sushi med gravlax

Ingredienser

2 dl
sushiris
2 msk
risvinäger
0.5 msk
strösocker
   
wasabipasta
5 st
tunna skivor gravlax

Sötsyrlig gurka med ingefära

1 msk
ättiksprit - 12 %
2 msk
Vatten
1 msk
strösocker
0.5 st
gurka
2 cm
färsk ingefära

Tillagning

2h 30min
  1. Sötsyrlig gurka: Rör samman ättiksprit, vatten och socker i en skål. Hyvla gurkan tunt och skär i mindre bitar. Skala och skär ingefäran i bitar. Lägg ingefära och gurka i ättikslagen och låt dra i minst två timmar.
  2. Skölj och koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Blanda risvinäger och socker. Häll upp riset i en bunke och häll över risvinägern, blanda med en vattensköljd träslev och låt riset svalna. Det tar 20–30 minuter.
  3. Fukta händerna med vatten och forma riset till avlånga kuddar. Skär laxen i mindre bitar. Ta lite wasabi på varje riskudde. Lägg på lax och toppa med gurka.

Tips från kocken

"Sushi med svenska smaker, i stället för rå lax använder vi gravad."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.