Annons

Strömming med citron och örter

30min
0
5
8 Portioner
Av ELLE mat och vin Kategori Huvudrätt 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Strömming med citron och örter

500 g
små strömmingsfiléer

Marinad

1 dl
vitvinsvinäger
0.5 dl
pressad citronsaft
1 dl
god olivolja
1 msk
Salt
3 st
vitlöksklyftor (finhackade)

Garnering

0.5 dl
god olivolja
3 msk
pressad citronsaft
2 msk
finhackade färska örter ex basilika timjan och bladpersilja
1 msk
citronskal

Tillagning

30min
  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.
  2. Blanda samman marinaden. Lägg strömmingen i en bunke och häll över marinaden. Blanda och täck med plastfilm. Ställ i kylen i ett dygn. Blanda då och då så att marinaden kommer åt överallt.
  3. Sila bort marinaden och blanda samman olja, citronsaft och örter. Ringla över strömmingen och toppa med rivet citronskal. Klart att servera.

Tips från kocken

"En annorlunda sillrätt med smak av Medelhavet. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.