Annons

Stjärnanistryffel med cointreau

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 1 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

100 g
vispgrädde (1 dl)
2 st
stjärnanisfrukter
250 g
Mörk choklad
3 cl
Cointreau (2 msk)
1 msk
Smör

Dekorering

100 g
Vit choklad
   
strössel eller sockerkulor

Tillagning

  1. Koka upp grädde tillsammans med stjärnanis; låt sedan stå och dra i 1 timme. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med likören. Sila bort stjärnanisen och värm upp grädden igen. Häll grädden över chokladen. Klicka i smöret. Häll ut tryffeln i en fyrkantig form täckt med plastfolie. Låt stå 1 timme i kylen.
  2. Dekorering: Smält chokladen och låt den svalna en stund. Bred ut den över tryffeln. Toppa med strössel och/eller sockerkulor.
  3. Skär tryffeln i fyrkantiga bitar. Förvara svalt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.