Annons

Spett med kyckling, sötpotatis och fänkål samt mango- och papayasalsa

0
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 13 februari, 2013 Tidning mat & vänner

Ingredienser

16 st
kycklinglårfiléer

Kryddpasta

5 st
vitlöksklyftor
0.5 dl
malda korianderfrön
0.5 dl
flytande honung
4 st
sötpotatisar
2 st
fänkålshuvuden
2 dl
Hot Chili Glaze
   
salt och svartpeppar
8 st
grillspett

Mango- och papayasalsa

2 st
mangofrukter
1 st
papaya
2 st
salladslökar
1 st
röd chilifrukt
2 st
limer (saften)
1 msk
råsocker
   
salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Kryddpasta: Finhacka vitlöken, blanda med koriander och honung. Fyll kycklinglårfiléerna med kryddpastan. Skala och skär sötpotatisen i bitar, skär även fänkålen i bitar. Trä upp kycklinglår, sötpotatis och fänkål på grillspett. Pensla spetten med Hot Chili Glaze före och under grillningen.
  2. Mango- och papayasalsa Skär mango och papaya i små kuber. Strimla salladslökarna tunt. Finhacka chilin. Pressa saften ur limen och rör ut råsockret i limesaften. Blanda frukterna med salladslök, chili och råsockersaften. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera kycklingspetten med mango- och papayasalsa samt en grönsallad.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.