Annons

Spett med betor och halloumi

1h
0
Betygsätt
24 Stycken
Av Monica och Lisa... Kategori Smårätter 29 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Spett med betor och halloumi

Ingredienser

700 g
röd- polka- och gulbetor
3  
förpackningar halloumi à 200 g
2 msk
Olivolja
2 msk
Honung
1 msk
dijonsenap
24 kvistar
rosmarin
24 st
träspett - blötlagda

Tillagning

1h
  1. Värm ugnen till 200 grader. Pensla ett ugnsgaller med lite olja.
  2. Koka betorna mjuka var för sig. Låt svalna något. Skala och skär dem i små klyftor. Lägg betorna i tre separata skålar så att de inte färgar av sig på varandra.
  3. Skär halloumin först i skivor och sedan i 48 rutor. Blanda olivolja, honung och dijonsenap. Fördela blandningen i skålarna med betor och blanda om.
  4. Trä en av varje betsort på spett med en bit halloumi emellan. Stick in rosmarinkvisten i den yttersta rödbetan (där man håller i spettet). Lägg spetten på gallret och ställ in i ugnen över en plåt täckt med folie som spetten kan droppa på. Grilla i cirka 10 minuter eller tills halloumin är gyllenbrun. Servera spetten varma eller kalla.

Tips från kocken

"Grillad halloumi blir salt och gnissligt seg, perfekt med en söt beta till."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.