Annons

Spenatsoppa med äggmuffins

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Soppa 15 oktober, 2012 Tidning mat & hälsa

Ingredienser

2  
Ägg
1 dl
ost
0.5 dl
crème fraiche
   
salt och peppar
1  
paket djupfryst bladspenat - 250 g
2  
schallotenlökar
2  
vitlöksklyftor
1 msk
rapsolja
1 l
grönsaksbuljong
2 dl
Vispgrädde
   
salt och peppar
1 krm
riven muskotnöt

Tillagning

30min
  1. Förbered först äggmuffinsen. Sätt ugnen på 225 grader. Knäck äggen i en skål. Riv osten och blanda ner den tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Smörj fyra ugnssäkra portionsformar i rikligt med olja. Fördela äggsmeten och ställ in i ugnen. Låt stå i cirka 10 minuter. Tina spenaten. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en kastrull. Häll på buljong, tillsätt spenat och låt soppan koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt grädde och låt soppan sjuda ytterligare 4–5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Häll upp soppan i tallrikar. Ta ur äggmuffinsen ur formarna och lägg en i varje tallrik eller servera dem vid sidan om.

Tips från kocken

"Spenat innehåller järn så passa på att äta mycket av det nu när du är gravid. Äggmuffinsen är som en blandning mellan omelett och pajfyllning. Koka ett vanligt ägg om du har ont om tid. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.