Annons

Spenatsoppa

0h 20min
0
Betygsätt
2 Portioner
Bild för ABCIPERSISKMAT
Av ABCIPERSISKMAT Kategori Soppa 28 februari, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

Soppan

300 g
fryst hackad spenat
1.5 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
lökpulver
3 tsk
Vitlökspulver
1 krm
mald kummin
1 msk
Koncentrerad fond
1 msk
pressad citron
3.5 dl
Vatten

Redning

1 msk
mjöl
0.5 dl
Vatten

Tillagning

0h 20min
  1. Lägg den frusna spenaten i en panna, tillsätt samtliga kryddor.
  2. Tillsätt koncentrerade fonden och pressade citronsaften.
  3. Sätt spisen på medelvärme och låt spenaten tina upp (tar ca 10 minuter).
  4. Under tiden blandar du mjöl med 0,5 dl kallt vatten – vispa det slät.
  5. Tillsätt redningen till den tinade spenaten och blanda väl. Låt det sjuda i 5 minuter innan du häller i resten av vattnet (3 dl).
  6. Ta några varv med en handmixer. Klart att servera!

Tips från kocken

Bild för ABCIPERSISKMAT

"För en lite fylligare lunch har jag i välhackad hårdkokt ägg, men är du allergiker mot ägg kan du avstå det. Några smörgåsar med cheddarost är kanon gott till!
Smalig måltid. Besök gärna min blogg på: http://abcipersiskmat.blogspot.se/ eller följ mig på FB: https://www.facebook.com/persiskmat/
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.