Annons

Somrig citronsill

20min
0
4.5
8 Portioner
Av Janet Gustavsso... Kategori Smårätter 19 juni, 2013 Tidning matmagasinet
Somrig citronsill

Ingredienser

2 st
burkar urvattnad inläggningssill - a 420 gram
2 st
gula lökar

Lag

3 dl
Vatten
1 dl
ättikssprit 12%
4 dl
strösocker
1 tsk
krossad vitpeppar
2 tsk
krossad kryddpeppar
2 st
lagerblad
5 st
kryddnejlikor

Citronsås

1 st
äggula
1 msk
fransk senap
0.5 dl
rapsolja
1 st
citron - rivet skal och saft
2 msk
rörsocker - strö
1 dl
crème fraiche
0.5 tsk
svartpeppar
3 st
salladslökar - hackade
1 dl
hackad dill

Garnering

   
citron
   
dillvippa

Tillagning

20min
  1. Skölj sillfiléerna och skär dem i sneda bitar.
  2. Lag: Koka upp vatten, ättiksprit, socker och kryddor. Låt lagen bli kall. 3. Varva sill och lök i en burk, slå över lagen. Låt stå 1 dygn. Ta upp sillen ur lagen.
  3. Citronsås: Rör samman äggula och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt citronskal, citronsaft, rörsocker och crème fraiche. Krydda med peppar och smaka av.
  4. Varva sill, salladslök, dill och sås i en glasburk. Låt dra i kylen 1–2 dygn. Dekorera med citron och dill.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.