Annons

Smaskiga saffranskransar

0
Betygsätt
2 Stycken
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Bakverk & kakor 17 januari, 2013 Tidning matmagasinet

Ingredienser

1 st
saftig saffransdeg
75 g
Smör
2 tsk
nystött kardemumma
3 dl
apelsinmarmelad

Pensling

   
Ägg
   
Pärlsocker
   
mandelspån

Tillagning

  1. Följ receptet till lussekatterna fram till och med punkt 5.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Blanda smör och kardemumma.
  4. Dela degen i två delar och kavla varje del till en rektangel, 35x60 cm. Bred på kardemummasmöret och sedan marmeladen. Rulla ihop från långsidan och lägg till en krans på plåt med bakplåtspapper.
  5. Klipp djupa jack och lägg flikarna växelvis åt vänster och höger. Låt jäsa under duk ca 35 minuter. Pensla med ägg och strö på pärlsocker och mandelspån.
  6. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.