Annons

Smålandslimpa

4h
1
Betygsätt
2 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 13 december, 2012 Tidning baka
Smålandslimpa

Ingredienser

50 g
Jäst
50 g
Smör
5 dl
Mjölk
2 tsk
Salt
1.5 dl
mörk sirap
2 tsk
anis och fänkålsfrön
16 dl
rågsikt

Pensling

1 st
Ägg

Tillagning

4h
  1. Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsätt resten av degspadet tillsammans med salt, sirap, kryddor och rågsikt • Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i cirka 1 timme
  2. Ta upp degen på bakbordet och forma 2 runda limpor • Låt jäsa övertäckta på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek i cirka 45 minuter • Värm ugnen till 250° • Nagga limporna med en gaffel, pensla dem med ägg och sätt in dem i nedre delen av ugnen • Sänk genast temperaturen till 175° och grädda i 30–40 minuter • Låt svalna på galler under duk.
Dela:
Annons
salmanse säger:

Great work. Tack

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.