Annons

Smaksatta smör

0
5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Såser 19 juni, 2013 Tidning mat & vänner
Smaksatta smör

Ingredienser

Chorizosmör

100 g
chorizo
125 g
Smör
1 tsk
citronsaft - färskpressad
   
Salt

Vispat brynt smöt

125 g
Smör
   
Salt

Getostsmör

100 g
Smör
75 g
getost
1 tsk
citronsaft - färskpressad
   
Salt

Pepparrots- och rucolasmör

100 g
Smör
1 dl
Ruccola
2 msk
pepparrot - riven
   
Salt

Gubbsmör

1 st
kokt ägg
50 g
matjessill
100 g
Smör
1 msk
dill - hackad
1 msk
gräslök - hackad
   
Salt

Tillagning

  1. Chorizosmör: Värm ugnen till 225°. Dela chorizon på längden och ugnsbaka den i 10 minuter. Låt chorizon svalna något och hacka den sedan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa. Smaka av med salt.
  2. Vispat brynt smör: Lägg smöret i en kastrull och koka det på högsta värme tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Häll då över smöret i en liten bunke och ställ i kylen tills det är helt kallt. Strax före servering, vispa smöret med elvisp tills det är vitt och luftigt, cirka 5 minuter. Smaka av det vispade smöret med salt.
  3. Getostsmör: Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa getost slätt. Smaka av med salt.
  4. Pepparrots- och rucolasmör: lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt.
  5. Gubbsmör: Tärna ägg och matjessill. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa. Smaka av med salt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.