Annons

Sesampanerad spätta

0
Betygsätt
4 Portioner
Av Mat och Hälsa Kategori Huvudrätt 31 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Sesampanerad spätta

Ingredienser

1 st
Ägg
2 msk
sesamfrön
   
salt & peppar
700 g
rödspättefilé
   
olja eller smör att steka i

Ansjovistomater

2 kvistar
körsbärstomater
1 burk
sardeller
2 msk
Olivolja
   
en nypa flingsalt

Tillagning

  1. Vispa upp ägget. Blanda sesamfrö med lite salt och peppar på en tallrik. Vänd varje filé i äggvispet och sedan i sesam­fröna. Stek spättefiléerna i smör.
  2. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg tomatkvisten på plåten, lägg över sardellerna och ringla över olivolja. Ugnsbaka tomaterna på 200 grader i 10–15 minuter eller tills tomaterna fått färg. Strö över lite flingsalt.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.