Senapssill
0
Betygsätt
8
Portioner

Ingredienser
500
g
dragna sillfiléer
Lag
3
dl
ättika 12%
3
dl
Vatten
1
msk
Socker
1
msk
Salt
Senapssås
0.5
dl
senap
2
msk
grovkornig senap
2
msk
dijon senap
0.75
dl
vitvinsvinäger
1
msk
Socker
1
tsk
Salt
1
krm
malen vitpeppar
1
dl
rapsolja
0.5
dl
finhackad dill
Tillagning
- Koka upp lagen och låt den kallna. Häll lagen över den dragna sillen. Låt stå minst 12 timmar. Kolla sillen så den är helt igenom.
- Blanda ihop alla ingredienser till senapssåsen utom olja och dill.
- Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Blanda sist i sillen och vänd runt tillsammans med dillen.
Passar till


Kommentera
Du måste logga in för att kommentera.