Annons

Schweiziskt bondbröd

0
5
Portioner
Av allancurt Kategori Matbröd 19 februari, 2015 Läsarrecept
Gott matbröd!

Ingredienser

bröd

4 dl
rågsikt
6 dl
Vetemjöl
5 dl
ljummet vatten
25 g
Jäst
2 tsk
olja

Efter 1:a jäsningen

3 dl
Vetemjöl
3 tsk
Salt

Tillagning

  1. Smula jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degeen väl. Jäs degen 60 min. Arbeta in salt och 3 dl vetemjöl. Forma till 2 bröd. Strö över lite rågsikt. Jäs dubbel storlek, ca 30 min. Skåra bröden. Grädda nedre delen i ugnen 200 °C 30-35 min. Kallna på galler utan bakduk.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.