Annons

Salt kolasås med jordgubbar och hasselnötter

15min
0
5
6 Portioner
Bild för Lisa Lemke
Av Lisa Lemke Kategori Efterrätt 25 april, 2014 Tidning matmagasinet
Salt kolasås med jordgubbar och hasselnötter

Ingredienser

Kolasås

2 dl
strösocker
2 dl
Vispgrädde
0.5 tsk
flingsalt

Tillbehör

100 g
rostade hasselnötter
500 g
färska jordgubbar

Tillagning

15min
  1. Börja med kolasåsen. Häll 1 dl av sockret i en vid kastrull på svag värme och låt det smälta under omrörning. Häll på ytterligare 1 dl och rör om tills även detta har smält. Sockret ska helst bara smälta och endast få lite färg. Rör om konstant så att det inte bränns vid.
  2. Tillsätt grädden och rör om tills blandningen har kokat samman till en kolasås och eventuella sockerklumpar har lösts upp. Det går på några minuter. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner flingsaltet.
  3. Hacka de rostade hasselnötterna och häll i en skål. Häll kolasåsen i en annan skål och jordgubbarna i en tredje. Ställ fram och låt var och en ta för sig genom att doppa jordgubbar först i kolasåsen och sedan i hasselnötterna.

Tips från kocken

Bild för Lisa Lemke

"Livsfarligt god är denna snabbfixade dessert. Vill du göra portioner av det kan du hälla allt i mindre portionsskålar så att alla får var sitt litet ”kit”."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.