Annons

Sallad på confiterad hummer

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 14 februari, 2013

Ingredienser

Hummersallad

2 st
råa humrars hummerleder och klor
2 st
tomater
   
strösocker
   
salt och svartpeppar
   
hummerolja (se nedan)
1 msk
hummermajonnäs (se nedan)
1 msk
hackad bananschalottenlök
1 msk
hackad gräslök
1 tsk
finrivet citronskal
1 tsk
pressad citronsaft

Hummermajonnäs

2 st
humras hummerskal
2 st
tomater (nedskurna)
1 st
bananschalottenlök (hackad)
3 st
vitlöksklyftor (krossade)
10 kvistar
timjan
4 dl
neutral olja
1 st
äggula
1 tsk
dijonsenap
5 droppar
tabasco
1 tsk
pressad citronsaft
   
salt och svartpeppar

Pressade vintergrönsaker

1 st
morot
1 st
fänkål
0.5 st
spetskål
0.5 dl
pressad citronsaft
0.5 dl
strösocker

Surdegskrutonger med saffran

1 skivor
kantskuret levainbröd (rivet i bitar)
2 msk
Smör
1 st
knivsudd saffran
5 kvistar
timjan
   
salt och svartpeppar
   
dill till garnering

Tillagning

  1. Hummersallad: Hugg av hummerdelarna och koka i lättsaltat vatten 1 min. Kyl i isvatten och skala. Klyfta tomaterna och krydda med socker, salt och peppar. Torka i ugn 120° ca 1 timme. Sjud hummerleder och klor i hummeroljan 2 min på låg värme, lyft och låt svalna. Vänd samman hummerkött, majonnäs, tomater, schalottenlök, gräslök, citronskal och saft. Hummermajonnäs: Fräs hummerhuvudet med tomat, lök, vitlök och timjan. Slå på olja och koka 20 minuter, sila. Använd oljan till att koka hummerleder och klor innan du gör majonnäsen. Blanda äggula, senap, tabasco och citron, vispa försiktigt i 2 dl av hummeroljan så du får en majonnäs, smaka av med salt och peppar. Pressade vintergrönsaker: Hyvla morot och fänkål tunt på mandolin. Plocka ner spetskålen i blad. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten. Marinera dem sedan i citronsaft och socker 10 minuter. Ta upp grönsakerna och torka av. Lägg grönskerna omlott mellan 2 plastfilmsbitar på en plåt så du får ett ark av grönsaker. Lägg på en plåt med tyngd på så arket ligger i press och ställ i frys. Ta fram det frysta arket och skär i remsor. Lägg på tallrikar och tina i 10 minuter innan servering. Surdegskrutonger: med saffran Stek brödbitarna i smör, saffran och timjan. Smaka av med salt och peppar och låt droppa av på papper. Dekorera tallriken med dill.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.