Annons

Saffransscones

25min
0
5
10 Stycken
Av Anna Wendt Kategori Matbröd 18 februari, 2013 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

Saffransscones

2 dl
Mjölk
1 g
saffran
7.5 dl
Vetemjöl
0.5 tsk
Salt
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 dl
råsocker
125 g
Smör
1 st
Ägg
   
ägg till pensling
   
hackad mandel att strö över

Tillagning

25min
  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjölken och saffranen i en kastrull och värm tills det precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  2. Blanda vetemjöl, salt, råsocker och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget och saffransmjölken och rör ihop till en deg.
  3. Rulla ut små scones och platta till dem lätt. Pensla med ägg och strö över lite finhackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Tips från kocken

"Tips! Sconesen passar lika bra till eftermiddagsteet. Kanske på engelskt vis med clotted cream och sylt?"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.