Annons

Saffransmuffins

30min
0
5
13 Stycken
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Bakverk & kakor 17 januari, 2013 Tidning matmagasinet

Ingredienser

0.5 dl
sötmandel - 35g
100 g
Smör
2 dl
strösocker
2 st
Ägg
0.5 g
saffran
1 tsk
strösocker
0.5 dl
Filmjölk
2.75 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 dl
russin

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka mandeln. Vispa smör och socker med elvisp.
  3. Vispa ner äggen ett i taget.
  4. Stöt saffran med 1 tsk strösocker. Häll på filmjölk och låt saffranet lösa sig.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, mandel och russin. Rör ner blandningen i äggsmeten och sedan saffransblandningen.
  6. Fördela smeten i smorda mjölade muffinsformar eller i stora bullformar av papper. Det blir 12 stycken i muffinsformar och 15 i stora pappersformar.
  7. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Lättbakade muffins som passar perfekt till adventsfikat."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.