Annons

Rostade paprika- och chorizosnittar

40min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Lisa Lemke
Av Lisa Lemke Kategori Smårätter 25 april, 2014 Tidning matmagasinet
Rostade paprika- och chorizosnittar

Ingredienser

2 st
röda paprikor
2 msk
Olivolja
0.5 tsk
Salt
3 st
chorizokorvar

Tillagning

40min
  1. Värm ugnen till 225° grill. Halvera paprikorna och ta bort kärnhuset. Lägg dem med skalsidan uppåt i en ugnsfast form och sväng runt med olivolja (lägg dock tillbaka dem med skalsidan uppåt igen). Krydda med salt och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.
  2. Skiva chorizon grovt och stek skivorna i olivolja på båda sidor. Skär den rostade paprikan i lite mindre bitar, passande i storlek till korvskivorna, och trä en bit chorizo och en bit paprika på tandpetare eller liknande. Lägg dem på ett fat och servera gärna genast.

Tips från kocken

Bild för Lisa Lemke

"Lägg gärna ner lite möda i val av chorizo, hittar du en färsk eller så kallad rå chorizo blir det extra gott. Snittarna är godast varma men går fint att servera lite kallare också. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.