Annons

Rostad pumpa med svarta bönor, mynta och fetaost

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Sallad 30 oktober, 2013

Ingredienser

1 kg
butternutpumpa
1 tsk
mald spiskummin
2 burk
(400 g) kokta svarta bönor
1 msk
vitvinsvinäger
1 dl
Olivolja
0.5 tsk
Socker
3 dl
färsk mynta
200 g
fetaost
1 dl
turkisk eller rysk yoghurt
   
salt peppar och olja till rostningen

Tillagning

30min
  1. Gröp ur pumpans kärnor. (TIPS! Rosta i ugnen tillsammans med salt och olja i ugnen 250 grader 10 min. Servera som snack före maten)
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Dela pumpan i grova bitar (den behöver inte skalas).
  4. Lägg ut pumpan på en plåt. Häll över lite olja, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt så pumpan är lätt fuktig av oljan runt om.
  5. Rosta pumpan i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över, väl avrunna, bönor de sista 5 minuterna.
  6. Under tiden: Mixa vinäger, olja, socker, salt och mynta till en salsa.
  7. Smula fetaosten i en bunke. Blanda ner yoghurten smaka av med salt.
  8. Servera den nyrostade pumpan och bönorna tillsammans med myntasalsan, och feta yoghurten.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Pumpan går bra att byta ut till sötpotatis."

Passar till

Huvudrätt
Kyckling i ugn
Av vilma
Huvudrätt
Lahmajun
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.