Annons

Rosépeppar- och citronsill

0
5
Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 7 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Rosépeppar- och citronsill

Ingredienser

400 g
grundinlagd sill (se relaterat recept nedan)

lag:

5 st
ekologiska citroner
0.5 dl
rosépeppar
5 dl
silad sillag

Tillagning

  1. Tvätta citronerna och skala bort det yttersta på skalet utan att få med något vitt. Skär ut fruktköttet utan att få med några vita hinnor. Pressa ut resterande saft från citronen. Krossa rosépepparkornen. Koka upp citronskal och rosépeppar tillsammans med sillagen. Lägg i fruktköttet och tillsätt citronsaft. Kyl ner lagen.
  2. Lägg sillen i önskad burk och slå över den kalla lagen. Låt den stå och dra i minst 6 timmar i kylskåp så är den färdig att serveras.

Tips från kocken

"Att längta efter och se fram emot sillen på julbordet – det är härligt!
Ur "Niklas husmansklassiker" (Norstedts) av Niklas Ekstedt"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.