Annons

Rosenbakelser

7h
0
Betygsätt
4 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 23 november, 2012 Tidning baka
Rosenbakelser

Ingredienser

Botten

200 g
blockchoklad
2 dl
krossade cornflakes

Panna cotta

4 st
Gelatinblad
3 dl
Vispgrädde
1 st
vaniljstång
4 msk
Socker
1 st
lime (saft)

Jordgubbsgelé

2 st
Gelatinblad
2 msk
koncentrerad jordgubbssaft
1.5 dl
Vatten
0.5 l
jordgubbar
2 dl
blåbär

Tillagning

7h
  1. Botten: Klä en fyrkantig form, cirka 15 x 15 cm, med bakplåtspapper • Smält chokladen och blanda ner krossade cornflakes • Bred ut massan i formen • Ställ kallt.
  2. Panna cotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter • Koka under tiden upp grädden, lägg i den hela vaniljstången och sockret • Låt koka i cirka 5 minuter • Dra kastrullen av plattan • Ta upp vaniljstången och torka av den • Dela den på mitten och skrapa ur fröna • Lägg tillbaka fröna i grädden • Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden • Tillsätt limesaften • Låt smeten svalna • Häll den sedan över chokladen i formen och låt stelna i kylen i cirka 3 timmar.
  3. Jordgubbsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter • Skiva jordgubbarna • Värm jordgubbssaften och vattnet i en kastrull • Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften • Fördela jordgubbarna och blåbären över den stelnade panna cottan i formen och häll gelén ovanpå • Låt stelna i kylen i ytterligare 3 timmar eller till nästa dag • Vid servering, lyft kakan ur formen och skär den i fyrkanter med en varm kniv.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.