Annons

Rökta räkor med het majonnäs

15min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 28 juli, 2013

Ingredienser

Rökta räkor

2 kg
frysta räkor
0.5 dl
rapsolja
1 msk
Salt

het majonnäs

2 st
äggula
1 msk
vinäger
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
flytande honung
1 st
finriven vitlöksklyfta- liten
2 msk
ketchup
2.5 dl
rapsolja
   
tabasco efter smak
   
Salt

Tillagning

15min
  1. Räkor:Låt räkorna tina. Blanda räkorna med oljan och saltet. Lägg dem sedan i en röklåda med flis. Tänd brännaren och låt räkorna röka ca 10 min.
  2. Vispa samman ägg, vinäger, senap, vitlök, honung och ketchup.
  3. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Smaka av med tabasco och salt.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Det är inte svårt att röka räkor själv. Köp en röklåda eller använd en klotgrill. Testa även att doppa räkorna i en mörk bbq- sås!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.