Annons

Rödkålssallad

0
Betygsätt
10 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Sallad 17 oktober, 2012 Tidning matmagasinet
Rödkålssallad

Ingredienser

0.5 st
rödkålshuvud cirka 400 gram
2 msk
vinäger till kokningen
3 st
apelsiner
50 g
hasselnötter

Dressing

1 msk
vinäger
1 msk
söt och grovkornig senap
1 msk
Honung
3 msk
olja
0.75 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar

Tillagning

  1. Skär bort den grova stocken och strimla kålen fint. Koka upp vatten med vinäger och lägg ner kålen när det kokar och låt koka upp. Häll av vattnet och spola kålen i kallt vatten. Låt den rinna av väl.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor.
  3. Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalet lossnar, passa noga så att det inte bränns. Gnid av skalet i en handuk och hacka nötterna grovt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.