Annons

Rödkål

0
3.5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Smårätter 19 december, 2012
Rödkål

Ingredienser

400 g
rödkål
1 st
gul lök
1 st
äpple
2 dl
äppelcidervinäger
1 dl
strösocker
1 dl
skinkspad
1 krm
nejlika - malen
1 krm
anis - malen
40 g
Smör

Tillagning

  1. Finstrimla rödkålen. Skala och hacka löken. Kärna ur och riv äpplet. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka sakta i 1 timme. Smaka av med salt.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Skinspadet kan bytas ut mot buljong och smöret mot ank- eller gåsfett.

Oslagbar och ett måste på mitt julbord. sötsyrlig, smakrik och kryddig."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.