Annons

Röding med brynt ägg- och ansjovissmör

0
5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 4 februari, 2013
Röding med brynt ägg- och ansjovissmör samt brynt svamp

Ingredienser

4 st
rödingfiléer a 170 gram - med skinn
   
olja och salt

Brynt ägg- och ansjovissmör

100 g
Smör
3 st
kokta ägg
8 st
ansjovisfiléer

Brynt svamp

250 g
svamp
0.5 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
neutral olja
25 g
Smör
   
Salt

Till servering

   
kokt potatis

Tillagning

  1. Brynt svamp: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg. Lägg då ner smör, lök och vitlök; stek i ytterligare cirka 2 minuter. Smaka av med salt.
  2. Brynt ägg- och ansjovissmör: Tärna äggen. Lägg smöret i en kastrull och koka det på högsta temperatur tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Lägg ner ägg och ansjovisfiléer i smöret. Koka upp precis före servering.
  3. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta rödingen och stek den i olja cirka 2 minuter på skinnsidan. Vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut på köttsidan.
  4. Servering: Lägg upp rödingen på 4 tallrikar. Häll det brynta smöret över. Lägg på svampen och servera med kokt potatis.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.