Annons

Rödbetsfröknäcke

0
Betygsätt
Portioner
Av Fredriksdal Kategori Bakverk & kakor 1 oktober, 2019 Läsarrecept

Ingredienser

2 dl
Vatten
1 dl
solrosfrö
1 dl
linfrö
1 dl
pumpakärnor
1 dl
majsmjöl
1 st
rödbet - grovt riven
0.5 dl
olja - till exempel raps-eller sorosolja
1 nypa
flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Koka upp vattnet.
  4. Blanda alla torra ingredienser utom saltet och rör sedan ner oljan.
  5. Rör ner det kokande vattnet och blanda till en klistrig smet.
  6. Stjälp upp smeten på plåten.
  7. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla smeten tunn. Den ska täcka hela plåten.
  8. Drag av pappret och strö över flingsalt.
  9. Grädda i mitten av ugnen 55-60 minuter.
  10. Ta ut och låt svalna innan du delar fröknäcket i bitar.
  11. Förvara torrt i en burk med lock.

Tips från kocken

"Det här knäckebrödet innehåller inget gluten och ingen laktos."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.