Annons

Risnudlar med lax och ingefära

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 27 oktober, 2012

Ingredienser

200 g
risnudlar
500 g
ben och skinnfri lax
1 st
blomkålshuvud
3 st
salladslökar
2 st
vitlöksklyftor
2 st
Ägg
2 msk
olja
1 msk
fisksås
2 msk
sweetchili sås
2 tsk
Socker
2 msk
färsk riven ingefära
1 st
lime
1 dl
flagad rostad mandel

Tillagning

20min
  1. Dela blomkålen i bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Koka nudlarna enligt förpackningen.
  3. Finhacka salladslök och vitlök.
  4. Skär laxen i bitar och stek den gyllene i oljan.
  5. Tillsätt blomkål, salladslök och vitlök i pannan och låt steka med några minuter.
  6. Tillsätt nudlar, ägg, fisksås, sweetchili sås, socker, ingefära och saften från limefrukten.
  7. Strö över flagad mandel och servera.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Nötallergiker? Byt ut mandeln till rostade sesamfrön!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.