Annons

Refried Black Beans

0
5
4 Portioner
Av El Taco Truck Kategori Smårätter 21 maj, 2013
Refried Black Beans

Ingredienser

4 dl
torra svarta bönor
1 st
stor gul lök
1 st
klyfta vitlök
2 tsk
Olivolja
1 tsk
mortlad spiskummin
0.5 st
inlagd jalapeno
   
Salt
2 msk
smält margarin

Tillagning

  1. Blötlägg bönorna ett par timmar och skölj dom noggrant. Har du bråttom så går det även bra med svarta bönor på burk. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken samt vitlöken.
  2. Medan löken får färg så värm upp en stekpanna rejält och torrosta hela spiskummin. När fröna börjar dansa i pannan så fram med morteln och mortla fröna kraftigt.
  3. Ta löken från värmen och tillsätt den fortfarande ljummna spiskumminen, salt och den hackade jalapenon. Vill du ha mer hetta så tar du 2 matskedar av lagen som jalapenon har legat i. Häll i bönorna och täck med vatten och låt småkoka i ca 1 1/2 - 2 timmar.
  4. Det tar något kortare tid om du använder bönor på burk. Rör inte om för kraftigt utan försök att hålla bönorna hela så att man får lite tuggmotstånd.
  5. När allt har reducerat och känns stabbig så tillsätter du margarinet som får bönröran att mjukna till och bli lite mer krämig. Låt stå ett tag innan servering då bönorna har en tendens att vara sjukt varma och smakerna inte satt sig riktigt ordentligt.
  6. Kan du hålla dig så blir det bara ännu bättre om det får stå till dagen efter. Värm då bara upp allt och tillsätt ytterligare lite margarin så är det klart.
  7. Servera på mjukt tortiliabröd med tex Pico de Gallo, avocadocreme, inlagd rödlök och lime. Funkar även utmärkt att dippa dina hemgjorda nachos i tillsammans med en iskall öl.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.