Annons

Rättikagratäng

0
Betygsätt
5 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 5 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Rättikagratäng

Ingredienser

1 kg
rättika
1 st
gul lök
3 st
vitlöksklyftor
4 dl
Vispgrädde
   
salt & svartpeppar
3.5 dl
riven gratängost
   
ev konjakrot

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva rättikan med en mandolin eller dylikt. Skiva löken och vitlöken. Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar.
  2. Låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka 5–10 minuter till. Häll i smörad form, lägg osten på. Gratinera i 20 minuter.

Tips från kocken

"Red eventuellt med konjakrot. Det är en kolhydratfri redning som man kan använda i såser. På lchfbutiken.se säljs den som Redix."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.