Annons

Rårörda hallon med lakritsfärskost och mandelflarn

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Efterrätt 21 januari, 2013
Rårörda hallon med lakritsfärskost och mandelflarn

Ingredienser

Rårörda hallon

200 g
hallon
1 dl
strösocker

Lakritsfärskost

100 g
cream cheese
50 g
turkisk peppar - karameller

Mandelflarn - räcker till fler

25 g
Mandel
25 g
Smör
25 g
Vetemjöl
25 g
glukos - finns på apoteket
30 g
strösocker

Tillagning

  1. Mandelflarn: Värm ugnen till 175°. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en jämn deg. Rulla kulor av degen på cirka 15 g vardera. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper under. Observera att det måste vara gott mellanrum, eftersom flarnen flyter ut. Ugnsbaka i cirka 10 minuter till gyllene färg.
  2. Rårörda hallon: Blanda hallon och socker. Rör om med jämna mellanrum tills sockret löst sig.
  3. Lakritsfärskost: Mixa den turkiska pepparn i en mixer. Tillsätt därefter färskosten. Mixa igen tills det är väl blandat.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.