Annons

Råmarinerade polkabetor med fetaost och vitlöksbröd

0
3.3
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Förrätt 13 maj, 2013
Råmarinerade polkabetor med fetaost och vitlöksbröd

Ingredienser

150 g
polkabetor - fungerar lika bra med röda eller gula betor
100 g
fetaost
2 msk
citronsaft - färskpressad
3 msk
Olivolja
   
salt - flingsalt och dill

Vitlöksbröd

4 skivor
vitt surdegsbröd
50 g
Smör
3 st
vitlöksklyftor
   
timjanblad
   
Salt

Tillagning

  1. Vispa samman citronsaft och olivolja. Skala och skiva betorna så tunt det går, antingen genom att hyvla med osthyvel eller använda mandolin.
  2. Salta betorna och marinera dem med hälften av citronoljan i cirka 10 minuter. Lägg upp betorna. Häll på resterande citronolja före servering.
  3. Vitlöksbröd: Värm ugnen till 225°. Finhacka vitlök och timjanblad. Vispa ihop med smöret. Smaka av med salt. Bred kryddsmöret på brödet och ugnsbaka till fin färg.
  4. Strö flingsalt och smula fetaosten över betorna. Plocka över små dillkvistar. Servera med vitlöksbrödet.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.