Annons

Räkspett med grön currymarinad samt krämig avokado- och bovetesallad

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 19 juni, 2013 Tidning mat & vänner
Räkspett med grön currymarinad samt krämig avokado- och bovetesallad

Ingredienser

600 g
tigeräkor
8 st
grillspett

Grön currymarinad

2 st
limeblad
1 st
citrongrässtjälk
2 st
vitlöksklyftor
1 st
grön chilifrukt
1 msk
ingefära
1 knippe
(litet) knippe koriander
2 dl
rapsolja
   
salt och vitpeppar

Krämig avokado och bovetesallad

2 dl
helt bovete
3 st
avokado
1  
dm purjolök
1 knippe
rädisor
2 dl
matlagningsyogurt
   
salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Grovhacka alla ingredienser. Blanda med rapsolja och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg tigerräkorna i marinaden.
  2. Krämig avokado- och bovetesallad: Koka bovetet enligt anvisningen på paketet och kyl. Dela på avokadorna och skär dem i grova tärningar. Strimla purjolöken. Halvera rädisorna. Blanda försiktigt grönsakerna med bovetet och vänd ner matlagningsyoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Trä upp tigerräkorna på grillspetten och grilla dem cirka 5–8 minuter. Servera med den krämiga bovetesalladen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.