Annons

Räksallad med wontonskålar

25min
0
Betygsätt
8 Portioner
Av Fia Arosenius A... Kategori Förrätt 16 januari, 2014 Tidning matmagasinet
Räksallad med wontonskålar

Ingredienser

Limeaioli

1 st
äggula
1 st
lime
1 tsk
senap
0.5 dl
majsolja
1 st
lime
   
salt och peppar

Räksallad

16 st
wontonark
2 msk
majsolja
   
grönsallad
300 g
skalade räkor
4 st
salladslökar
1 st
röd chili
   
koriander

Tillagning

25min
  1. Börja med att göra aioli. Lägg äggulan i en skål. Dela på limen och pressa i saften. Rör samman äggula, limesaft och senap. Vispa ner oljan i en fin stråle tills aiolin tjocknar. Riv i skalet från limen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Pensla en muffinsplåt med olja. Lägg i wontonarken så att de blir till koppar. Låt stå mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills de börjar få lite färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Fyll kopparna med sallad och räkor. Hacka salladslök och chili och strö över. Toppa med en klick aioli och lite koriander.

Tips från kocken

"Krispiga skålar med en fräsch sallad. Wontonark finns att köpa i asiatiska affärer eller djupfrysta i välsorterade matbutiker. Degen påminner om vårrulledeg."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.