Annons

Räkmousse

0
Betygsätt
5 Portioner
Av Birgitta Höglund Kategori Förrätt 10 mars, 2013 Tidning mat & hälsa
Räkmousse

Ingredienser

2 st
Gelatinblad
200 g
stora räkor med skal
1 st
ekologiskt ägg
1 dl
crème fraiche
1 msk
chilisås
   
lite pressad citron
   
havssalt
   
cayennepeppar
1 msk
vitt vin

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Skala räkorna och finhacka dem.
  2. Dela ägget och rör ner gulan och crème fraichen i räkhacket. Smaksätt med chilisås, citron, salt och cayennepeppar, det ska vara lite sting i moussen.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält i vinet på svag värme. Rör ut med en matsked av räksmeten och blanda sen ner det tillbaks. Det här gör jag för att inte gelatinet ska stelna snabbt i klumpar i moussen.
  4. Vispa vitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ner vitan i räksmeten. Smaka av om du vill ha mer kryddning. Fyll i små glas, ställ i kylen ett par timmar att stelna.
  5. Garnera med räkor, citron och citronmeliss eller dill.

Tips från kocken

"Du kan också låta moussen stelna i små portionsformar. Vid serveringen doppar du formen en kort stund i varmt vatten och drar en kniv runt kanten så går de lätt att stjälpa upp."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.