Rågbrödssandwich med brie, syltad rödlök, äpple och selleri
0
Betygsätt
4
Portioner
Kategori
Mackor
29 maj, 2013

Ingredienser
1
rödlök
3
msk
äppelcidervinäger
1
msk
akaciahonung
salt och nymald peppar
1
huvud gemsallad
1
äpple
2
stjälkar blekselleri
8
skivor
rågbröd
200
g
Président Brie
Tillagning
- Skala och halvera rödlöken, skär den i tunna skivor och lägg dem i en skål.
- Marinera rödlöken med vinäger, honung, lite salt och nymald peppar. Blanda runt väl och låt stå i 15-20 min.
- Lossa salladsbladen och skölj dem noga. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Skölj sellerien och strimla den fint. Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Rosta rågbrödsskivorna i en brödrost så att de blir spröda och gyllene.
- Lägg en skiva rågbröd på en tallrik och lägg på ett par fina skivor brie på varje. Lägg sedan på blandningen med sallad, selleri och äpple och till sist den syltade rödlöken. Droppa över lite av lagen från rödlöken och avsluta med ännu en skiva rostat rågbröd på toppen.
- Passar bra till lunch eller till helgens brunch.
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera.