Pumpasoppa med knaperstekt bacon
0
4
4
Portioner
Kategori
Soppa
22 oktober, 2012

Ingredienser
200
g
muscatpumpakött
0.5
st
gul lök
0.5
st
vitlösklyfta
0.5
st
apelsin - skalet
1
dl
torrt vitt oekat vin
4
dl
kycklingbuljong
Olivolja
Salt
150
g
bacon i bit
50
g
pinjenötter
Tillagning
- Tärna pumpaköttet i mintre bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i en kastrull med lite olivolja i botten.
- Finriv det yttersta skalet av apelsinen och pressa juicen. Häll ner apelsin och vin och och låt det koka upp. Tillsätt sedan buljongen och låt det koka i c:a 15 minuter tills pumpan är genommjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
- Tärna baconet och stek det knaprig på medelhög temperatur. Lyft ur baconet och lägg det på en tallrik med dubbelvikt hushållspapper under. Låt det rinna av några minuter före servering. Häll upp soppan i 4 djupa tallrikar, strö i baconet och pinjenötterna.
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera.