Annons

Pumparisotto

40min
2
5
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 3 november, 2012

Ingredienser

500 g
butternutpumpa- skuren i bitar
1 st
gul lök - finhackad
2 st
finhackad vitlöksklyftor
2 msk
olja
4 dl
avoriris
8 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vitt vin
1 msk
lönnsirap
2 dl
hyvlad/ riven parmesan
   
färsk salvia
   
pinjenötter
   
salt och peppar

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala pumpan, skär den i mindre bitar och lägg den på en plåt med ca 1 msk olja.
  3. Rosta pumpan i ugnen tills den blir mjuk (ca 15 min).
  4. Stek lök, vitlök och champinjoner i en hög stekpanna(gärna teflon).
  5. Häll ner riset i pannan och rör om.
  6. Blanda samman vin och buljong i en kanna. Tillsätt lite av vätskan i stekpannan. Låt vätsakn sugas upp under omrörning. Fortsätt så tills vätskan är slut.
  7. Mixa den rostade pumpan och häll den i risblandningen.
  8. Sänk värmen och låt risotton dra i ca 20 min.
  9. Riv eller hyva parmesanosten och blanda ner den i risotton.
  10. Smaka av med salt och peppar och servera med salvia och rosade pinjenötter.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Ät som ensamrätt eller som tillbehör till kyckling eller kött"

Passar till

Dela:
Annons
Bild för Elsa Lansing
Elsa Lansing säger:

Hej! Visst går det att använda muscatpumpa(halloweenpumpa) men själv föredrar jag butternutpumpan eftersom den är lite fastare i köttet.
Pumpan kan även bytas ut helt och hållet till sötpotatis.
Lycka till!

fia1975 säger:

Måste det vara butternut pumpa eller funkar det med annan sorts pumpa?

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.