Annons

Pumpa- och zucchinibröd

0
Betygsätt
2 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Matbröd 13 januari, 2014 Tidning baka
Pumpa- och zucchinibröd

Ingredienser

5 dl
havregryn
10 dl
dinkelsikt
1 dl
linfrön
1 dl
solrosfrön
1 msk
Salt
4 tsk
bikarbonat
2 tsk
kanel
200 g
zucchini
200 g
butternutsquash
2 msk
Honung
7.5 dl
naturell yoghurt

Topping

   
Pumpafrön

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skala pumpan och riv den grovt. Riv även zucchinin grovt. Blanda det rivna med honung och yoghurt. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör om noga.
  2. Smöra och bröa två avlånga formar och klicka ut degen i dem. Strö över pumpafrön och grädda genast på nedersta falsen i cirka 80 minuter.

Tips från kocken

Bild för Åsa Swanberg

"Snabbakat bikarbonatbröd fullproppat med godsaker!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.